Κόστος συμμετοχής

Όταν δηλωθεί / ιδρυθεί μία ομάδα, τότε τα μέλη της χρησιμοποιούν τα στοιχεία της ομάδας για να δηλωθούν. Άρα πρέπει να γνωρίζουν μεταξύ τους τον κωδικό της ομάδας τους.

Η δήλωση συμμετοχής (αφού πρώτα έχει δηλωθεί η ομάδα) γίνεται μέσα από την σχετική σελίδα του web site triadleague.gr . Πρέπει να δηλωθούν έγκαιρα όλα τα μέλη της ομάδας.

Όλα τα μέλη των ομάδων, αυτόματα εισέρχονται ως δηλωμένοι δρομείς σε όλους τους αγώνες που συμμετέχουν στο Triad League. Άρα δεν χρειάζεται να ξαναδηλώσουν συμμετοχή σε κάθε έναν αγώνα.

Το κόστος συμμετοχής ανά μέλος (όπως είπαμε αυτό σημαίνει αυτόματα συμμετοχή και σε όλους τους αγώνες της σειράς) είναι 70€.

Προσοχή: Με το ποσό αυτό, οι δρομείς συμμετέχουν και στους τρεις αγώνες, αλλά σε αυτό δεν περιλαμβάνονται πιθανές έξτρα παροχές ανά αγώνα, αν αυτές έχουν επιπλέον κόστος από τους διοργανωτές. Για παράδειγμα, αν σε έναν αγώνα υπάρχει παροχή αναμνηστικής μπλούζας με επιπλέον κόστος, τότε αυτό δεν καλύπτεται από το κόστος συμμετοχής στο Triad League.

Πολιτική επιστροφών

Αν κάποιο μέλος ομάδας αποφασίσει να ακυρώσει την συμμετοχή του σε κάποιον εκ των αγώνων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, τότε δικαιούται επιστροφή χρημάτων με βάση τους όρους που ισχύουν για τον συγκεκριμένο αγώνα και το ποσό που θα του επιστραφεί αφορά το κόστος του συγκεκριμένου αγώνα. Η επιστροφή αφορά μόνο το συγκεκριμένο μέλος της ομάδας.

Αν με την απόσυρση ενός μέλους, η ομάδα μένει με λιγότερα μέλη από τα προβλεπόμενο για να διαγωνιστεί, τότε ισχύει ο κανονισμός που έχουμε παρουσιάσει σχετικά με το ενδεχόμενο εγκατάληψης μέλους ομάδας κατά την διάρκεια αγώνα.

Σύνθεση ομάδας

Η συμμετοχή στο Triad League, προϋποθέτει την δημιούργια ομάδας δρομέων που θα συμμετάσχει στους αγώνες.

Η ομάδα δηλώνεται ως εξής:

  • Δηλώνεται-ιδρύεται από ένα μέλος της ομάδας μέσω του σχετικού link που υπάρχει στο web site του Triad League
  • Η ομάδα πρέπει να έχει τίτλο - όνομα το οποίο δηλώνεται κατά την ίδρυσή της
  • Ορίζεται ένας κωδικός τον οποίον θα χρησιμοποιούν τα μέλη της για να εγγραφούν. Προφανώς αυτός που θα ιδρύσει την ομάδα θα πρέπει να ενημερώσει τα μέλη της για τον κωδικό της.
  • Τα μέλη, χρησιμοποιώντας τον κωδικό, δηλώνονουν συμμετοχή μέσα σε αυτό το web site και ΟΧΙ σε κάθε έναν αγώνα.
  • Οι διοργανωτές των αγώνων θα δεχτούν άμεσα όλους τους δρομείς που έχουν δηλώσει ως μέλη ομάδων και έχουν εξοφλήσει το κόστος που αντιστοιχεί.

Η ομάδα δηλώνεται πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα της σειράς. Μετά τον πρώτο αγώνα δεν επιστρέπεται εγγραφή νέας ομάδας ή τροποποίηση της σύνθεσης υπάρχουσας.

Μία ομάδα μπορεί να αντικαταστήσει ένα μέλος της με ένα άλλο πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα του league. Μετά την εκκίνηση του πρώτου αγώνα δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή στην σύνθεση.

Η ομάδα πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 άνδρες και μία γυναίκα, δηλαδή 3 μέλη. Μπορεί όμως να έχει και 4 ή 5 μέλη. Το όριο είναι τα 5 μέλη, στα οποία θα υπάρχει τουλάχιστον μία γυναίκα όπως προαναφέρθηκε. Δεκτές είναι συνθέσεις και με περισσότερες από μία γυναίκες.

Παραδείγματα ομάδων:

  1. Γ-Α-Α
  2. Γ-Γ-Α-Α-Α
  3. Γ-Α-Α-Α-Α
  4. Γ-Γ-Γ-Α-Α

Η προϋπόθεση της ύπαρξης μίας γυναίκας στην σύνθεση δεν σημαίνει ότι μία ομάδα μόνο γυναικών ή με μόνο έναν άνδρα, είναι παράτυπη. Θα συναγωνιστεί, απλά οι επιδόσεις θα υπολογίνοται όπως και των υπόλοιπων ομάδων.

Μία ομάδα με 4 ή 5 μέλη, έχει την δυνατότητα να επιλέγει ποια μέλη της θα τρέξουν σε κάθε αγώνα, αρκεί να υπάρχει πάντα μία τουλάχιστον γυναικεία παρουσία.

Αν συμμετάσχουν περισσότεροι από 2 άνδρες και μία γυναίκα σε έναν από τους αγώνες τότε υπολογίζεται ο πιο γρήγορος χρόνος εκ των γυναικών και εκ των υπολοίπων (ανδρών ή γυναικών) οι 2 πιο γρήγοροι.

Βαθμολογία

Η βαθμολογία υπολογίζεται πολύ απλά αθροίζοντας τους χρόνους των τριών πιο γρήγορων μελών της ομάδας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τον χρόνο τουλάχιστον της μίας γυναίκας.

Ανά αγώνα μπορεί να διαφοροποιείται η σύνθεση της ομάδας, αλλά πρέπει πάντα να περιλαμβάνει τα μέλη που είχαν δηλωθεί αρχικά. Δεν επιτρέπονται αντικαταστάσεις μελών.

Αν κάποιο μέλος της ομάδας πάρει εκκίνηση, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν τερματίσει έναν αγώνα, τότε στον υπολογισμό χρόνων προφανώς θα ληφθεί υπόψη η επίδοση του αμέσως επόμενου μέλους της ομάδας.

Αν κάποιο μέλος της ομάδας πάρει εκκίνηση, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν τερματίσει έναν αγώνα και δεν συμπληρώνεται η τριάδα δρομέων σε αυτόν τον αγώνα (λόγω της εγκατάλειψης και της μη ύπαρξης 4ου δρομέα), τότε για να μην χάσει την αξιολόγησή της η ομάδα, για το μέλος της που εγκατέλειψε θα υπολογιστεί εικονικά ως επίδοση, η πιο αργή επίδοση άνδρα ή γυναίκας (ανάλογα με το ποιο μέλος εγκατέλειψε) από τους συμμετέχοντες στον αγώνα από τις υπόλοιπες ομάδες.

Η αξιολόγηση ως μέλη ομάδας του Triad League, δεν επηρρεάζει τις βραβεύσεις που ισχύουν για κάθε αγώνα βάση της ανακοίνωσης της κάθε διοργάνωσης. Το Triad League λειτουργεί παράλληλα και ανεξάρτητα.

Αν ένας αγώνας ακυρωθεί, τότε η βαθμολογία θα διαμορφωθεί με βάση τις επιδόσεις από τους εναπομείναντες δύο αγώνες.

Έπαθλα

Θα βραβευτούν οι 3 πρώτες ομάδες βάση του τρόπου αξιολόγησης που έχει ανακοινωθεί.

Για να βραβευθούν 3 ομάδες θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει στον διαγωνισμό τουλάχιστον 6 ομάδες. Αν οι ομάδες είναι λιγότερες, τότε θα βραβευθούν οι 2 πρώτες ομάδες μόνο.

Οι ομάδες θα λάβουν τρόπαια και χρηματικά έπαθλα σύμφωνα με τα παρακάτω:

  • Νικήτρια ομάδα λαμβάνει 800€
  • Δεύτερη ομάδα λαμβάνει 500€
  • Τρίτη ομάδα λαμβάνει 200€

Τα βραβεία δεν επηρρεάζονται από το πλήθος των μελών της κάθε ομάδας.

Τα βραβεία μπορεί να αυξηθούν σε ύψος, αλλά όχι να μειωθούν.

Γενικοί όροι

Ο διαγωνισμός Triad League, μπορεί να τροποποιήσει τους όρους διεξαγωγής κατά τα παρακάτω:

  • Μπορεί να αλλάξει η ημερομηνία των αγώνων που συμμετέχουν, κατόπιν αιτήματος των διοργανωτών. Η αλλαγή θα πρέπει να ανακοινωθεί τουλάψιστον 7 ημέρες πριν από τον αγώνα
  • Μπορεί να αυξηθεί το χρηματικό έπαθλο. Δεν θα μειωθεί το ύψος του χρηματικού επάθλου σε καμία περίπτωση
  • Μπορεί να προστεθεί αγώνας στον διαγωνισμό. Αν προκύψει τέτοιο θέμα τότε θα ανακοινωθεί πριν την έναρξη του Triad League, δηλαδή πριν την 20η Οκτωβρίου 2024. Επίσης το ύφος και η λογική πιθανού νέου αγώνα θα είναι όπως και των υφιστάμενων.

Οι νικητές θα βραβευτούν και θα παρουσιαστούν μετά το τέλος του τελευταίου αγώνα της σειράς. Τότε θα απονεμηθούν και τα χρηματικά έπαθλα, σύμφωνα με τους όρους.

  • Δεν πετάμε περιτυλήγματα και συσκευασίες τροφίμων, gels, υγρών, στο δάσος εκτός των προκαθορισμένων σημείων των σταθμών ελέγχου. Το δάσος πρέπει να μείνει όπως το βρήκαμε
  • Δεν κόβουμε δρόμο σε στροφές και μονοπάτια, φεύγοντας εκτός της διαδρομής, ούτε και για λίγα μέτρα. Αν το κάνουμε, πατάμε σε χορτάρια και φυτά και καταστρέφουμε τη βλάστηση. Συνήθως στους αγώνες είμαστε 100άδες. Αν το κάνουν όλοι τότε το μονοπάτι θα γίνει αγνώριστο.
  • Δεν κόβουμε κλαδιά και λουλούδια... δεν θα μείνει τίποτε πίσω μας αν το κάνουν όλοι αυτό!
  • Δεν παρκάρουμε αυτοκίνητα εκτός των οριοθετημένων χώρων. Οι ρόδες του αυτοκινήτου κάνουν ζημιά. Το ίδιο ισχύει για μοτοσυκλέτες.
  • Σεβασμός στου συναθλητές μας
  • Δεν σπρώχνουμε τους συναθλητές μας όταν βρισκόμαστε σε στενό σημείο. Απλά ζητάμε να μας κάνουν χώρο με ευγενικό τρόπο
  • Όταν κάποιος περπατάει και επιβραδύνει τους αθλητές που τον ακολουθούν, οφείλει να κάνει στην άκρη να περάσουν οι πιο γρήγοροι.
  • Όταν χρησιμοποιούμε μπατόν προσέχουμε να μην έχουν μυτερή άκρη, και όταν κινούμαστε να μην σηκώνονται πίσω μας απειλητικά για τους αθλητές που ακολουθούν.
  • Βοηθάμε αν δούμε κάποιον να έχει τραυματιστεί ή αν πάει να πάρει λάθος δρόμο
  • Αναφέρουμε στον αμέσως επόμενο επιτηρητή ή σταθμό που θα συναντήσουμε, αν υπάρχει συμβάν τραυματισμού.
  • Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα χωρίς να ενημερώσουμε πρώτα και αυτοπροσώπως τον διοργανωτή. Διαφορετικά κάποιοι θα μας ψάχνουν και θα αγωνιούν χωρίς λόγο.
  • Δεν ενοχλούμε τους χρονομέτρες ζητώντας αποτελέσματα ενώ ο αγώνας είναι σε εξέλιξη.
  • Δεν μετακινούμε αυτοκίνητα κατά την διάρκεια του αγώνα και επί της διαδρομής του αγώνα. Υπάρχουν αθλητές που τρέχουν ακόμα και τους στερούμε τον χώρο.
  • Δεν καπνίζουμε τόσο κατά την αναμονή της εκκίνισης σο και μετά τον τερματισμό μας. Υπάρχει κίνδυνο φωτιάς πάντα! Πρέπει να σεβόμαστε και τους συναθλητές μας.
Ποινές
  • Μη ολοκλήρωση της σωστής διαδρομής συνεπάγεται αξιολόγηση για τον διαγωνισμό με βάση τον χρόνο του τελευταίου δρομέα ιδίου φύλου που συμμετέχει στον διαγωνισμό. Αν κάποιος δρομέας χάσει το ίχνος της διαδρομής του αγώνα σε κάποιο σημείο πρέπει να επιστρέψει στο τελευταίο σημείο που ήταν εντός διαδρομής και να συνεχίσει από εκεί. Οποιαδήποτε άλλη "παραλλαγή" έχει ως αποτέλεσμα αυτό που προαναφέρθηκε.
  • Συντόμευση της διαδρομής με οποιοδήποτε μέσο έχει επίσης ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του δρομέα. Δεν επιτρέπεται "κόψιμο" σε στροφές των μονοπατιών.
  • Αθλητής που θα εντοπιστεί να ρυπαίνει το περιβάλλον θα αποκλείεται από τους αγώνες με μηδενισμό ως προς την αξιολόγηση στον αγώνα
  • Αθλητής που θα μιλήσει άσχημα, θα έχει ανάρμοστη συμπεριφορά ή δεν θα υπακούσει σε υπόδειξη επιτηρητή του αγώνα θα αποκλείεται από τον διαγωνισμό και δεν θα ληφθεί υπόψη η επίδοσή του.
  • Αθλητής που θα συμεριφερθεί άσχημα σε συναθλητή του θα τιμωρηθεί με χρονική ποινή που θα αποφασίζει η διοργάνωση. Ως αξιολόγηση στον διαγωνισμό θα υπολογιστεί ο χρόνος που θα προκύψει μετά την ποινή.
  • Αν τρέξει σε αγώνα δρομέας που δεν έχει δηλωθεί και έχει πάρει τον αριθμό από άλλον δρομέα, αποκλείεται διαγράφεται η επίδοσή του από τον υπολογισμό του διαγωνισμού. Απαγορεύεται η παραχώριση αριθμου σε άλλον δρομεά που δεν είχε δηλωθεί. Η ομάδα του δρομεά δεν θα αξιολογηθεί καθόλου
  • Αν ένας δρομέας βγει εκτός χρονικών ορίων του αγώνα στον οποίο συμμετέχει τότε οφείλει να παραδώσει τον αριθμό του και να υπακούσει στις οδηγίες των διοργανωτών. Ο χρόνος που θα υπολογιστεί για τον διαγωνισμό θα είναι αυτός του τελευταίου δρομέα ιδίου φύλου, από τις ομάδες που συμμετέχου στον διαγωνισμό.

Οι ομάδες δεν δικαούνται επιστροφή του κόστους συμμετοχής στον διαγωνισμό αν παραβούν τους κανόνες που έχουν παρουσιαστεί.

Οι ποινές θα ανακοινώνονται μετά το τέλος του αγώνα και κατόπιν εξέτασης των δεδομένων.